Randers d. 13. oktober 2010

 

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 12. oktober 2010 kl. 19.15

Dagsorden:

1.    Dispensation fra vedtægternes § 11 – fremleje af andelsboligen – krav om midlertidig fraflytning.

Baggrund:

Andelshaverne i nr. 11 har kontakt til en køber som gerne vil købe andelen, men ikke selv flytte ind.

I stedet skulle hans datter flytte ind i boligen for en 2-årig periode, på fremleje. Herved ville der kunne opnås boligsikring, hvilket var en forudsætning for handlen.

Andelshaverne forespurgte d. 2. oktober - pr. mail - om denne konstruktion kunne lade sig gøre. Bestyrelsen drøftede uofficielt spørgsmålet og fandt, at vi var positive for ideen. Fm. kontaktede Jan Toft Olesen, for at høre om mulighederne for at dispensere fra vedtægternes ordlyd. Dette ville være muligt, hvis alle andelshavere skrev under på at acceptere denne løsning.

Efterfølgende drøftede vi forholdet på bestyrelsesmøde d. 7. oktober 2010, hvor stemningen fortsat var positiv, især ud fra Jan Toft Olesens udmelding.

Den evt. køber havde ringet til fm. d. 7. okt.. ved aftenstid, men fm. nåede ikke at kontakte ham inden bestyrelsesmødet.

Fm. havde telefonisk kontakt til køberen fredag d. 8. oktober. Køberen fremlagde sin situation, og fortalte at datteren skulle skilles og derfor manglede en bolig. Køberen ville så hjælpe datteren i en to-årig periode, for derefter selv at flytte ind i boligen.

Også i denne forbindelse gav fm. udtryk for bestyrelsens positive indstilling.

Efterfølgende udsendte fm. en mail - til den øvrige bestyrelse - med orientering om samtalens forløb. Heri udtrykker fm. nogen betænkelighed købers rette intentioner. Visse passager i samtalen indikerer, at køber i sidste ende ikke agter at flytte ind i boligen.

Mandag d. 11. oktober kontakter den interesserede køber igen fm. med yderligere spørgsmål. Denne samtale efterlader også et indtryk af at en evt. dispensation kan give problemer.

Ligeledes mandag d. 11. oktober kontakter andelshaver fm., idet deres evt. køb af anden bolig presses. De skal give besked straks, men de tør ikke indgå aftale, før de er sikre på at andelsboligen er solgt/kan sælges.

Fm. lover at tjekke endnu en gang med Jan Toft Olesen tirsdag morgen, bla. med udgangspunkt i de mere præcise oplysninger omkring den evt. handel. Ligeledes loves, at bestyrelsen vil tage fat på at indsamle underskrifter tirsdag aften.

Jan Toft Olesen bekræfter, at en underskriftsindsamling stadig kan løse problematikken. Det er ikke nødvendigt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. Samtidig drøfter fm. og JTO,

 

risiciene ved at dispensere fra reglerne. Der vil principielt skulle gives tilsagn til alle fremtidige ønsker om fremleje, uanset om de er i overensstemmelse med vedtægterne eller ej.

 

I mellemtiden stiger fm.´s usikkerhed omkring det rigtige i beslutningen, og fm. indkalder til ekstraordinært bestyrelsesmøde, med det ene formål at drøfte, om vi skal anbefale en dispensation fra kravet om, at andelshaveren skal være midlertidig fraflyttet af grunde som angivet i vedtægterne og derfor gennemføre en underskriftsindsamling, der kan bekræfte dette eller afvise ønsket om at handle på de opstillede vilkår.

Konklusion

Efter en grundig drøftelse af fordele og ulemper, muligheder og begrænsninger og en tidligere afvisning af et tilsvarende ønske om fremleje, beslutter bestyrelsen enstemmigt at sige nej til ønsket om den ønskede handel med fremleje.

 

Begrundelse

Det er bestyrelsens opfattelse, at det ønskede arrangement ikke lever op til vedtægternes krav om, at der skal være tale om midlertidig fraflytning (da køberen aldrig flytter ind), af årsager som beskrevet i vedtægterne.

Der er, som ovenfor nævnt, tidligere givet afslag på en tilsvarende ansøgning ved salg af nr. 12.

Gives der dispensation i denne sag vil alle fremtidige ønsker om tilsvarende fremleje også skulle efterkommes. Enten af juridiske eller moralske grunde. Det bliver en glidebane, hvor bestyrelsen ikke kan sikre, at beboerne lever om til foreningens vedtægter.

Samlet set ønsker bestyrelsen, på denne baggrund, ikke at medvirke til en dispensation.

Endelig drøfter vi muligheden for at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, og beslutter at vi vil lade være op til andelshaverne om de ønsker at indkalde til en sådan.

 

Mødet afsluttes med at fm. ringer til Andelshaverne i nr.11 og meddeler bestyrelsens beslutning, og begrundelsen herfor. Samtidig undskylder bestyrelsen, at den tidligere har meldt så positivt ud, når den nu beslutter at ”vende på en tallerken” og melde fra.

Forholdet omkring ekstraordinær generalforsamling bliver ikke nævnt.

 

Ref. Kjeld J. Veien

 

Efterskrift:

Senere d. 12.10.2010 taler fm. med den interesserede køber, som via sælger har fået oplyst bestyrelsens beslutning. Køber er meget forundret, hvilket er forståeligt, da bestyrelsen tidligere har meldt meget positivt ud. Fm. beklager og undskylder handlemåden.

I samtalens løb kommer det frem, at køber aldrig havde tænkt sig at flytte ind i boligen, men at den skulle videresælges til datteren efter 2 år, når hun ikke længere kunne opnå boligsikring.